Tekst

 

PONJOYA

Polski Owczarek Nizinny

 

Vervolg dagboek pupjes Joya

Maandag 25 augustus:

De puppen zijn inmiddels 5 weekjes. Ze doen het allemaal heel goed en ze zijn tevreden, ondernemend, lekker open en ze vinden alles leuk!

Vandaag mochten ze lekker in de cursusruimte spelen en dat betekende voor hen: ONTDEKKEN

Iedere avond krijgen de puppen lekkere botjes om op te knagen....  Hun tandjes zijn allemaal mooi aan het doorkomen.

Nanu blijft liefdevol en speels en geduldig met de puppen..... die vinden het geweldig om met haar te spelen!

Hoewel ze vers vlees krijgen willen we ze toch spelenderwijs wennen aan brokjes (Farmfood), dat krijgen ze dan op een grasmat of in een speelbal of  in een wobbelige Kong, zo lekker onvoorspelbaar en ze leren om na te denken en te werken voor hun eten.

Dinsdag 26 augustus:

Uitje met de doggyride naar het schoolplein. Wat vinden de kinderen het prachtig en ook de puppen genieten van al deze aandacht.

En aangezien het zonnetje eindelijk schijnt kunnen de puppen naar hartelust spelen in de puppyren in de tuin. Waar we ze dagelijks nieuwe dingen aanbieden......

Joya heeft af en toe een bodystocking aan omdat ze dolgraag met haar puppen wil spelen maar het enige wat de puppen willen is drinken. Ze staat dat nog toe en dat is ook prima maar het is ook fijn als ze af en toe kan spelen met haar kroost. Het werkt prima!

Nanu is in haar element tussen de pups.

Woensdag 27 augustus:

Zijn de puppen meegeweest in de auto met mama Joya en hulpmama Nanu naar Workum. Het is een ritje van een uurtje heen en weer dus ze kunnen mooi langzaam wennen aan het autorijden.

We genieten volop van deze leuke kanjers!

Zondag 31 augustus:

De puppen zijn donderdag in de auto meegegaan op een lange autorit van wel 3 uur. Ze deden het allemaal erg goed.

De afgelopen dagen hadden wij cursisten voor de opleiding Therapiehondbegeleider Instructeur en die hebben meegeholpen met onze collega’s van DogsWork met de puppytest. Alle puppen hebben de puppytest super goed gedaan waar wij natuurlijk weer heel erg blij mee zijn. Foto’s en een filmpje van de puppytest volgen

Na de puppentest kregen de cursisten de gelegenheid om met een pup de handelingen te doen die tijdens de puppytest worden gedaan:

Zaterdag hebben de puppen mogen racen van de glijbaan, ze vonden het echt leuk want ze kwamen steeds terug voor meer. Uiteraard hebben we het voorzichtig begeleid en gedoseerd.

Ze hebben nieuwe tuigjes om gekregen want de anderen worden al te klein.

Zondag 31 augustus:

Een aantal mensen van het Nizinnyverbond waren vandaag op visite om de puppen te inventariseren. Het was een hele fijne gezellige dag en we hebben ook nog wat leuke foto’s genomen van de puppen. Dank je wel Ingrid, Lilian, Miriam en Ernst

Jozie

Jody

Jango

Jamie

Joy

Julie

Jaco

Woensdag 3 september:

Maandag zijn alle puppen gechipt en vandaag worden ze ingeent. Daarnaast zijn we regelmatig met ze op pad om samen de wereld te ontdekken. Vandaag waren we bij de schapen en de koeien.....

De pupjes zijn ingeent en helemaal nagekeken en het is fijn dat alle hartjes goed klinken, de balletjes zijn allemaal aanwezig en de puppen zien er blakend gezond uit volgens de dierenarts.

Aangezien het zo’n prachtige avond is gaan we nog even met de puppen om en om naar het paard.

Donderdag 4 augustus: hebben de puppen een zwembadje gekregen.... het was grappig om te zien hoe ze hierop reageerden.... en voor een moesten ze toch inspecteren......

Vrijdag 5 augustus:

Na het puppenbezoek kwam Andrea (de ‘‘eigenaar’’ van Tic-Tic, de vader van de puppen) op bezoek met haar heerlijke zoontjes. Het was super leuk en gezellig en de puppen hebben lekker gespeeld en een paar chihuahua pupjes kunnen bewonderen.

Maandag 8 september:

De benchtraining gaat super goed. De puppen zijn behoorlijk goed gewend in de bench. Mama Joya en hulpmama Nanu laten wel even zien hoe het hoort :) Ook hebben we ze inmiddels goed gewend aan tuigjes aan hebben. Het zijn heerlijke puppen!

Ook onze  Iezy is helemaal stapeldol op de puppen en het liefst zou ze de hele dag met ze spelen.......

Het is zo leuk want we hebben een echte dubbelganger van Iezy in dit nest en dat is Jozie (zij is vernoemd naar Iezy)


We zijn erg trots om mee te delen dat we zowel Jozie als Jamie tot onze kennel behouden.


Beiden zullen worden opgeleid tot therapiehond om ter zijner tijd ingezet te worden bij mensen.


We hopen dat we ze ook in kunnen gaan zetten in de toekomst om zelf puppen te krijgen.

Dinsdag 9 september: Samen met mijn dochter Nicola zijn we de afgelopen dagen lekker met de puppen naar het strand geweest. Wat vinden ze dat leuk!

Woensdag 10 september:

Nicola vind het een feestje om wakker te worden nu er puppen zijn:

Vandaag zijn we met de puppen naar onder andere de schapen geweest om nader kennis te maken:

We wennen de puppen graag aan het dragen van kleertjes zodat ze in hun latere leven niet raar opkijken mochten ze eens een shirtje of een jasje moeten dragen na een operatie of in geval van sneeuwval of als ze worden ingezet als therapiehond bij een fysiotherapeut waar mensen hun kleertjes aan mogen trekken......

Donderdag 11 september:

Vandaag vertrekt de eerste pup uit het nest. Dat is even behoorlijk slikken maar we weten ook dat wij de puppen op deze leeftijd niet meer kunnen bieden wat ze nodig hebben..... en alle puppen gaan naar een liefdevol thuis.


Eerst nog even met elkaar naar de supermarkt want tenslotte moeten er boodschappen komen

En dan is het tijd voor mama Joya en hulpmama Nanu om afscheid te nemen van pup Jamie, hij wordt nog voor de laatste keer uitgebreid door hen gewassen......

Jamie wacht op zijn nieuwe (gast)gezin waar hij ook zal worden ingezet als therapiehond. Wij zijn heel erg blij dat hij zo’n mooie taak mag gaan vervullen en we hopen hem in de toekomst in te mogen gaan zetten als dekreu. Jamie zal bij onze kennel blijven horen.

Wat een verassing want wij worden allemaal verwend :) Dank je wel Hille en Marja en alle geluk met jullie kanjer Jamie die vanaf nu Tommie heet :)

Vrijdag 12 september wordt Joy opgehaald door haar nieuwe gezin. Lisette en Ed we wensen jullie alle geluk met jullie Pippa.

Bedankt voor deze heerlijke zelfgebakken koekjes :)


Onze cursisten van de opleiding Therapiehondbegeleider hebben de puppen vandaag het commando ‘ZIT’ aangeleerd met behulp van de clicker

Zaterdag 13 september:

Vandaag vertrekt Jody naar Nancy en Eric, wat zijn wij blij dat alle puppen naar zulke super fijne gezinnen gaan, dat maakt het afscheid nemen iets makkelijker. Alle geluk met elkaar!


Van Tommie en Pippa hebben we te horen gekregen dat het super gaat!

Vanmorgen hebben alle puppen met een hond van een ander mogen spelen, alle puppen deden het super! Ze waren geinteresseerd en wilden lekker spelen.

Natuurlijk doen we veel meer met de puppen dan we hier kunnen laten zien.

Hier nog een kleine impressie van de afgelopen week:

Met alle 7 puppen op een terrasje zitten is een uitdaging :)

Met 7 puppen aan een lijntje lopen is ook niet heel makkelijk....

2 tegelijk gaat prima. Puppen zijn meegeweest naar de haven om naar de boten te kijken

Natuurlijk zijn de pupjes meegeweest naar het spoor zodat ze alvast kennis konden maken met de geluiden van de trein.


Eigenlijk hebben we alles wat we konden bedenken wel zo’n beetje met ze gedaan.......
 

Visje eten is veel leuker als je wat pupjes meeneemt, en als je naar de pinautomaat moet dan neem je toch gewoon een pup mee?

Omdat we graag willen dat de puppen goed gewend zijn aan de auto hebben we een goed excuus om naar Lemmer te rijden om een ijsje bij de McDonalds te halen

Zondag 14 september:

Is het tijd voor Jaco om naar zijn nieuwe gezin te gaan.

Karlien, Jeroen, Bram en Puk we wensen jullie een geweldige toekomst toe met deze kanjer! Wederom worden we verwend;  een prachtig schilderij. Dank jullie hartelijk!

Maandag 15 september:

Jango is naar Zeeland vertrokken waar hij met Monique, Patrick en Chantal een fijn leven tegemoet gaat, lekker bij het strand. Alle geluk en veel wandelplezier met elkaar! En bedankt voor het leuke kado.

Dinsdag 16 september: Het mandje van Julie staat vandaag klaar en zij gaat samen met Roelie en Jan de wereld verder ontdekken. Haar naam is vanaf heden Joya :) Wij wensen jullie alle geluk met elkaar.

Wat hebben we veel plezier en geluk gehad met alle gezonde, vriendelijke en lieve mooie puppen. En mama Joya die zo geweldig liefdevol voor ze heeft gezorgd. Het zal zeker enorm stil worden in huis vanaf morgen!


Gisterenavond hebben we nog lekker met de puppen gewandeld en ze hadden erg veel interesse in de kippen en de katten uit de buurt. Natuurlijk moesten ze even bij de buren op de arm......

Jozie lijkt zowel in haar uiterlijk als haar karakter heel erg veel op onze Iezy, en ze hebben ook een hele speciale band opgebouwd met elkaar.

Jozie ligt net als haar mama Joya graag met haar achterpootjes naar achteren..... :)

Zondag 28 september:

Hoewel zij gelukkig regelmatig bij ons terug zal komen is het vandaag voor Jozie tijd om de roedel te verlaten. Ook Jozie gaat een prachtige toekomst tegemoet want ze zal worden opgeleid tot Therapiehond bij Miriam in praktijk Beker; http://www.praktijkbeker.nl

Arian en Miriam en Jozie wensen we alle geluk toe met elkaar!

Ook Oma Kaitlyn is enorm liefdevol en zorgzaam geweest voor het nest van haar dochter Joya. Een heuse Oma voor de puppen!

Wat is het toch geweldig om een sociaal vaardige roedel te hebben die allemaal op hun eigen manier helpen om de puppen ‘‘groot te brengen’’. De puppen kennen hondenlichaamstaal heel erg goed tegen de tijd dat ze bij ons vertrekken!

Jozie, mama Joya en oma Kaitlyn aan het touwtrekken :) Het grappige is dat de volwassen honden de pup altijd het idee geven dat ze winnende zijn omdat ze naar voren lopen!

Ha ha ha en dan met 9 weken oud al gewoon met de roedel mee het water inrennen! Geweldig om te zien hoe leuk de puppen het vinden!


Al onze honden zwemmen erg graag en dan volgen de puppen vaak al snel het IJsselmeer of de Noordzee in!